maanantai 24. marraskuuta 2014

Photoshop tutorial - Sade

Aiheena tutorialilleni on "sade-efektin" tekeminen kuvaan mahdollisimman helpolla tavalla. Muokattavaksi kuvaksi valitsin Andy Arthurin "NY 28N Over Boreas River" (CC 2.0 lisenssillä).

Vaihe 1
Aluksi avaa valitsemasi kuva, ja avaa Tasot (löytyy oikeasta reunasta, tai ylhäältä Ikkuna -> tasot) Klikkaa Tausta kohdasta kahdesti ja nimeä se sitten haluamallasi tavalla.
Vaihe 2: Varjostukset/Korostukset
Tässä vaiheessa aletaan muokata kuvasta tummempaa ja synkempää. Aloitetaan varjostusten ja korostuksen muutoksilla. Mene valikosta Kuva -> Säädöt -> Varjostukset/Korostukset. Muuta makusi mukaan.
Vaihe 3: Sävyt/Kylläisyys
Nyt muutetaan sävyä ja kylläisyyttä, eli taas Kuva -> Säädöt -> Sävy/Kylläisyys. Muuta kaikkia haluamiasi sävyjä. Voit joko muuttaa kaikkia, tai vaihtaa vain tiettyihin sävyihin. Koska tavoitteena on saada taivaasta mahdollisimman synkkä, valitse ensimmäisenä siniset ja valitse "Vaaleus" kohdasta -100 (jolloin taivaasta tulee harmaampi). Valitse sitten Syaanit. Sen tummuudeksi valitsin itse -60. Kaksi muuta tärkeää värisävyä muutettavaksi ovat keltaiset ja vihreät, jotka muuttavat puiden tummuutta. Tähän valitsen vaaleudeksi -45.Vaihe 4: Selektiivinen värikorjailu
Ensimmäisenä Selektiivistä värikorjailua käytettäessä kannattaa valita tietty alue, jota muunnos koskee. Valitse Suorakulmainen valinta vasemmasta reunasta ja sitten kohta, jonka värejä haluat muokata. Tässä vaiheessa muokataan hiukan liian vaaleiksi jääneitä pilviä puun takaa. Kun kohta on valittu, etsi seuraavaksi Kuva -> Säädöt -> Selektiivinen värikorjailu. Vaihda värit valkoiseen ja alhaalta Musta +100%. Kun olet saanut tämän tehtyä, voit poistaa valinnan klikkaamalla valintatyökalun päälle ja klikkaamalla valitsemasi alueen sisältä.Vaihe 5: Korvaa väri
Ennen kuin päästään itse sateen luomiseen, tarvitsee vielä tien väriä muuttaa tummemmaksi kuin sade oikeasti olisi kastellut sen. Valitse taas alue samaa työkalua käyttäen kuin edellisessa vaiheessa ja sitten etsi Kuva -> Säädöt -> Korvaa väri. Klikkaa sitten hiirella kuvasta kohtaa tiestä, jonka väriä haluat muuttaa ja tähän itse valitsen vaaleudeksi -30. Tiessä näkyy vielä vaaleita läiskiä, mutta paina Ok ja valitse sitten uudestaan Korvaa väri valikosta. Klikkaa nyt vaaleaa kohtaa ja toista prosessi niin monta kertaa kuin on tarpeellista. Jätin sävyeroja, jotta tie näyttäisi aidolta.Vaihe 6: Sateen lisääminen
Tee uusi taso. Valitse sitten Muokkaa -> Täytä. Tarkista, että valinta on 50% harmaa. Oikeassa reunassa pitäisi olla Tyylit välilehti, mutta jos ei ole, sen voi aktivoida Ikkuna kohdasta. Valitse efektiksi Sade. Muuta sitten Tasot valikosta normaali -> sulauttava.
Vaihe 7: Sateen muokkaaminen
Nyt kun sade on lisätty, muokataan sitä hieman. Klikkaa tasoa 1, ja valitse Sekoitusasetukset -> Kuviopeitto. Skaalaus kohdasta pystys muutamaan pisaroiden kokoa mieleiseksesi. Jos haluat muuttaa sateen suuntaa, valitse ylhäältä Taso -> Tason tyyli -> Luo taso. Paina sitten Ctrl+T (tai Command+t) Taso 1 Kuviotäyttö valittuna. Voit nyt kääntää reunoista sateen tippumaan haluamastasi suunnasta. Paina sitten shift+alt ja skaalaa sade koko kuvan kokoiseksi.
Kuva on nyt valmis. Tässä lopputulos.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti